onsdag 19 april 2017

Tack Gothcon för fem fantastiska år!

Och så är ännu ett Gothcon över och detta var även sista året som #isisnerdfeminism deltar på Gothcon. Även om det är helt mitt eget beslut och var planerat sedan länge så är det ändå rätt ledsamt att det tar slut.

Med det sagt är jag glad att sista året på Gothcon ändå blev såpass bra. Det var bra föreläsningar, bra aktiviteter samt separatistiskt rollspel och magicdraft riktade mot kvinnor och icke-binära gjorde mig mer än nöjd med helgen.

Och jag vill tacka alla som under åren har hjälpt till att skapa #isisnerdfeminism på Gothcon!

Först och främst Alexander, för att du peppade mig att göra #isisnerdfeminism, och Emma som fortsatt arbeta för att Gothcon inte bara ska vara ett bra konvent utan även ett konvent som arbetar för feminism och jämställdhet.

Gill som genom alla år peppat, stöttat och ordnat med tusen saker jag aldrig kunnat göra själv. Du är helt fantastisk och jag hade aldrig orkat detta utan dig.

Natalia som inte bara är en fantastisk människa, föreläsare och serieskapare utan också har skapat både designen på den här sidan samt alla affischer till initiativet sedan 2015. Plus hjälpt till med tusen designsaker, pepp, bollning och allt med ett driv som varit helt ovärderligt.

Ola och Nettan som under varje Gothcon varit världens bästa gruntar som burit, ställt i ordning och inte minst, satt upp över 300 affischer, foton, förebilder och utställningar.
Jag hade inte klarat mig utan er.

Niklas och Gunnar för att ni genom åren varit peppa och glada och svarat på alla mina tusen frågor på mail.

Jennike och Carl för att ni rockat Norra som de bossar ni är och alltid funnits där.

Sist men inte minst: Alla ni som genom åren föreläst, suttit i paneler, hållit i workshops och i prova-på av olika spel. För att ni gett allt och varje år varit pepp på att komma tillbaka och hjälpa till och arrangera. Utan er hade #isisnerdfeminism varit tomt som en papperskorg.

Tack alla!

Slutligen lite frågor som jag har fått under Gothcon!

Varför ska du sluta med att arrangera #isisnerdfeminism på Gothcon?

Anledningen är att när jag startade med initiativet så gjorde jag en femårsplan för hur det skulle vara på just Gothcon. Och den femårsplanen tar slut i år, 2017. Så jag hade antingen valet att fortsätta i fem år till (jag gillar femårs-planer) eller sluta nu. Jag valde att sluta. Inte för att det inte är givande eller det bästa i världen att arrangera på Gothcon (för Gothcon är fantastiska) utan för att det är bra att sluta på topp och respektera sin planering :)


Men waaaaa! Vem ska nu arrangera något feministiskt på Gothcon??

Ja... DU? ;)

Nej men allvarligt. Det var också en av anledningarna till att det var rätt att sluta i år. Folk har blivit vana vid att jag arrangerar #isisnerdfeminism varje år och att det är det nördfeministiska inslaget på konventet.
Det är aldrig bra när folk blir vana vid saker, det gör att ingen annan känner att de måste arrangera.
Så min förhoppning är att det nästa Gothcon, år 2018, är fullt med nördfeministiska spelrum, föreläsningar, prova-på och workshops över hela konventet! Och att det inte bara är Gothcon själva som måste rodda detta utan att viljan att se till att spelvärlden blir mer jämställd kommer från er som besöker konventet.
Kom igen nu!

Kan du inte lämna över allt material till någon annan?

Nej tyvärr. När jag skickat ut enkäter och liknande så har jag sagt att de kompletta svaren med namn och liknande enbart ska kunna läsas av mig. Detta för att se till att det blir helt anonymt. Sammanställningarna jag gör är en annan sak och jag kommer se till att de kommer finnas tillgängligt på nätet innan året är slut.


Innebär detta att #isisnerdfeminism lägger ned helt?

 #Isisnerdfeminism kommer åtminstone att fortsätta året ut och sedan får jag se vad som händer. Jag har planer för vad jag vill göra för jämställdhet i spelkulturen men om det blir ett helt nytt projekt eller som något #isisnerdfeminism driver återstår att se!


Läs här för mer info om facebookgruppen, facebooksidan och mer kärlek till Gothcon

2 kommentarer:

 1. Hoppas att namnet också får användas vidare och drivas av någon/några annan/andra, ni har byggt upp ett superbra koncept som varit uppskattat och tydligt, så jag hoppas det konceptet får finnas kvar och breddas och utvecklas även i framtiden.
  Jag skulle hemskt gärna se ett större samarbete mellan Magic-Gothcon och Feminism-Gothcon. Som Magic-domare och feminist + hbtq-aktivist tänker jag mycket på detta. Finns stort behov kan jag lova, det är extremt ojämnt fördelat både vad gäller domare och spelare av Magic på Kåren under Gothcon, har massa tankar och idéer och hoppas jag kan hitta någon som vill prata idéer om hur vi kan utveckla magic på gothcon, förbättra representationen, med mera. Isis - nördfeminism har känts som den naturliga tankebanken och power-houset för sådana projekt så jag hoppas ett liknande rum och samlingsplats finns även under planeringen av nästa Gothcon och under själva konventet nästa år. Allt gott! Tack för denna tiden Anna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, namnet kommer jag behålla :). Jag ser hellre att de/den som vill driva något awesome nördfeministiskt på Gothcon nästa år skapar ett helt nytt koncept som bara är deras! Då får vi massa nördfeministiska initiativ, både över Gothcon men även i spelvärlden, vilket är awesome!

   Jo magic är ju extremt snefördelat tyvärr :(. Jag vet att Gothcon är öppna och vill att folk ska arrangera så go go go :D

   Och tack! <3

   Radera