tisdag 24 mars 2015

Hej Annika Hirvonen, medarrangör till Isis på GothCon 2015!

I år kommer #isisnerdfeminism att vara öppet under alla tre dagarna på GothCon. Nytt för i år är att lördagen kommer vara en prova på dag där det finns möjlighet att prova på olika spel under ledning av spelledare.
Och ingen prova på dag utan en ansvarig! Så det är med stor stolthet som #isisnerdfeminism på GothCon välkomnar Annika Hirvonen som medarrangör! Hurra!

Annika, kan du berätta lite om dig själv?
Annika Hirvonen.
Foto: Fredrik Hjerling
Till vardags är jag riksdagsledamot för Miljöpartiet med ansvar för jämställdhet och rättspolitik. Jag är nyligen gift med en annan spelnörd, så även om det är mycket jobb blir det mycket spelande hemma. Annars tycker jag också om att handarbeta.
När började du med spel?
Jag är uppvuxen med en mamma som lärde oss spela kort innan vi började hos dagmamma. Vi spelade alltid olika spel på sommarloven och när jag var i tonåren träffade jag vänner som höll på med rollspel och mer avancerade brädspel. MTG har jag spelat sedan två och ett halvt år nu.
Vad brukar du nörda mest?
Just nu är det mycket MTG och brädspel.
Hur viktigt är det med att nördvärlden arbetar för jämställdhet?
Jätteviktigt! I politiken ha jag länge rört mig i mansdominerade kretsar där man som ung tjej bemöts på massa konstiga sätt. Men nördvärlden är ändå värre. Fördomar om tjejer är tydligt uttryckta och sexualisering är nästan en inbyggd del av många spel. Många spel är extremt mansdominerade. Sammantaget gör det att miljön inte är särskilt välkomnande för tjejer.
Vad kommer du att göra på GothCon och under #isisnerdfeminism?
Jag kommer att ansvara för prova-på dagen på lördagen. Tanken är att fler ska våga testa olika spel, som är väldigt mansdominerade, i en trygg miljö.
Vad ser du mest fram emot under året i spelvärlden?
Men GothCon såklart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar